Dnešní podzimní ráno jsem potřeboval něco, co uspokojí moje chuťové buňky a zároveň zahřeje.

Myšlenky mi běhaly po ingrediencích jako je skořice, hřebíček, nebo zázvor a sezamový olej. Tyto jsou spolehlivé zahřívače a vždy mi udělají dobrou službu.

Já jsem však chtěl něco opravdu chutného, něco, co mě nabije a zároveň pohladí. Něco co zahřeje, ale bude to jemné.

Čokoládové smoothie. Jo! Jo! Jo!

To je přesně to, co potřebuji!

Existuje spooousta variant čokoládových smoothie, ale ta moje…je tradičně vlastní výmysl, který mne napadl jednoho takového chladného rána, ale je možné, že tento nápad měl i někdo jiný, což je super, protože tento recept by měl znát každý.

Potřebujete na to:
– 2 hrušky
– 2 banány
– 3 kostičky hořké čokolády (může být jakákoli, třeba i na vaření, tu používám často)
– 1 kávovou lžičku kokosového oleje

Postup je na první pohled jednoduchý, ale je tam jedna vychytávka. Čokoláda se ve studené vodě nerozpustí a mixery, nebo blendry ty kostičky čokolády ne vždy dokáží rozmixovat na prach…

Začněte tedy tím, že vlejete vřící vodu na dno mixéru tak, aby voda zakryla vhozené kostičky čokolády. Přidejte lžičku kokosového oleje. Čokoládu tam nechte cca 30 sekund rozpustit a poté tam vhoďte hrušky a banány. Zalejte vodou, aby zakrývala ovoce a rozmixujte.

To je vše. Ideálni je, aby celkový objem měl litr, aby se vám vypnul hlad. Pokud nevíte, co to znamená vypnout hlad a jak se to vlastně dělá, tak si přečtěte můj článek: Jak si vypnout hlad.

Hezký den a pokračujte ve své transformaci.

Další články

Kdy se už věci začnou konečně hýbat?

Naše chutě a emoce

Pin It on Pinterest

Share This