Docela pravidelně se nám před očima objevuje termín PŘEKYSELENÍ. Spousta obchodně naladěných firem se na tomto snaží postavit svůj business, ale jelikož lidem chybí poznatky, co se za tímto termínem – PŘEKYSELENÍ – skutečně skrývá, narůstá prostor, ve kterém nevzdělaný člověk naletí. Kdyby jenom naletěl, tak by to nebylo tak špatné, ale ono to někdy mívá i špatné následky.

…a k tomu, abychom pochopili překyselení, nám stačí opravdu málo – nejdříve si musíme opět společně ujasnit, co je naše tělo: 100 triliónů buněk a dvě tekutiny. Krev, která dopravuje pomocí trubek a trubiček k buňkám to nejdůležitější – kyslík a cukry, ale také další živiny. Druhá tekutina – lymfa – ta se stará o odpad, který z buněk přepravuje k našim třem ledvinám – levé, pravé a kůži – která je naší třetí ledvinou.

Představte si, že krev se prostřednictvím krevního oběhu dostane do mezibuněčného prostoru a tam si z ní buňky získávají živiny, cukry, kyslík a další složky výživy. V mezibuněčném prostoru by ideálně mělo být zásadité prostředí, uvnitř buněk kyselé a to proto, že se tím vytvoří elektrický potenciál, který hýbe živinami směrem do buňky a naopak odpadem směrem ven z buňky.

Takže v buňce je plus a vně buňky mínus. Rovněž však musíte pochopit, že to není buď anebo, ale, že kyselost, nebo zásaditost prostředí je určena množstvím plusek (H3O+) a mínusek (OH-). Zjednodušeně řečeno, když je plusek uvnitř buňky hodně a mínusek zvenčí taky, tak to frčí jedna báseň, ale když se rozložení plusek a mínusek změní, například, když vnější prostředí bude mít méně mínusek, celý proces transportu živin a odpadu se zpomalí, nebo se může
i zastavit.

Rozložení plusek a mínusek měříme pomocí pH. Zjednodušeně řečeno, čím více je plusek, tím je to kyselejší a pH nižší, takže když je tam plusek 10 krát víc jako mínusek, tak je pH 6, pokus 100 krát víc, tak je pH 5. Pokud je to pH 3, jako například pH koly, tak je plusek 10 000 krát víc, než mínusek. Asi už vám dochází, proč se s kolou tak snadno čistí WC. (Jen pro zajímavost – k neutralizaci 1 skleničky koly – na pH 7,4 – potřebujete minimálně 32 sklenic vody).

Ale pojďme k věci – pochopení překyselení není až taková věda. Čím je prostředí v mezibuněčném prostoru méně zásadité, resp. více kyselé, poté, co do sebe nalejete nějakou kyselinu, nebo sníte jídla, která překyselují, pak se potřebný potenciál pro přenos živin do buněk ztrácí a buňky tak přicházejí o možnost získat potřebné živiny a kyslík, ale také i o možnost zbavit se nepotřebného odpadu.

DVA KRUTÉ NÁSLEDKY PŘEKYSELENÍ

shutterstock_200319170
Pokud je tělo zdravé tak i přesto, že lymfy je cca 75% a krve 25%, dokáže udržet pH lymfy na požadovaných 7,4. V případech, kdy však do sebe lejeme koly, piva, jíme maso, pečivo, mléčné výrobky, tak pH klesá a tím se snižuje schopnost buněk přijímat živiny, zbavovat se odpadu a zvyšuje se jejich vyhladovění a zanášení odpadem. Naše tělo se překyseluje.

Takže i přesto, že si budete pořizovat samé zdravé věci a ovoce a zeleninu v bio kvalitě, díky překyselení se nedostanou z těchto potravin živiny do buněk, protože díky překyselení přestal fungovat transport. Navíc je přirozeným následkem i nabírání na váze – ale ne na svalech, ani na tuku, ale na odpadu.

V případě překyselení ztrácí buňky schopnost vysypat svůj koš a tak se odpad v buňkách začíná hromadit – překyselení narůstá. Když si každá buňka z těch 100 trilionů nevysype koš, tak to může být někdy i pořádná kopa. Nemluvě o tom, že odpad znemožňuje buňkám standardní fungování a to je ten bod, kde začíná nemoc, která není ničím jiným, než posledním výkřikem těla, které se chce zbavit toho, co tam nepatří.

JAK SE ZNEUTRALIZOVAT?

Prosím vás, jenom nezačněte překyselení řešit tím, že začnete požívat nějaké louhy, silné zásady atd., to byste si jenom ublížili. Zaprvé je nutné si uvědomit, že když vám překyselení vašeho těla trvalo tak dlouho, kolik vám je let, tak očista se nemůže zdařit přes noc, nebo přes víkend. Důležité je si tuto věc uvědomit. Vzít ji jako fakt. Nemá smysl se kontrolovat o víkendu a pak v pondělí se neudržet a zahájit bodovou dietu – však ji znáte, takovou, co vidím, to zbodnu 🙂

Je to o pití čisté vody, o ovoci a o zelenině. Každý jsme jinačí. Každý potřebuje jinak začít, aby to bylo pro ni/něj prospěšné. Někdo k tomu potřebuje začlenit i sport, aby se lymfa pohybem mohla rozpohybovat, někomu stačí postupný přechod směrem ke zdravé stravě.

Pamatujte si, že každá nemoc je proces těla s cílem zbavit se toho, co tam nepatří, tak ho v tom podpořte.

Pin It on Pinterest

Share This