Neustále dostávám záludné otázky na téma voda, co se stane, když začnete pít vodu, co můžete čekat, když začnete pravidelně pít vodu a s čím se naopak rozloučíte.

stastna zena2
UVOLNĚNÍ

Jedním z prvních příznaků pití vody, který na sobě budete cítit, je uvolnění. Když tělu dodáte to, co potřebuje, tak se v první řadě uvolní. Ano, oběhu se uleví, protože věci, které se mají dopravit k buňkám, se k nim konečně dopraví, ale hlavně odpad, který se má vyloučit a uvolnit se, konečně vyloučí a vám se uleví.

Když začnete pít pravidelně, tak s tím tělo začne počítat a vy se budete moci cítit uvolněně každý den, poněvadž každý den se tělo zbaví odpadu a dopraví potřebné živiny k buňkám, které je potřebují. Nejenom k těm, ke kterým je přístup otevřen. Ke všem, které to potřebují.

Musíte počítat s tím, že zprovoznění sytému nějaký čas potrvá, ale pokud začnete pít vodu pravidelně, tak už po pár dnech ucítíte a někteří i uvidíte první změny.

ČASTÉ NÁVŠTĚVY TOALETY SE DOSTANOU DO NORMÁLU

Obavou mnohých lidí je, že budou chodit „pořád“ na záchod. Ano. Zpočátku, když začnete pít tolik vody, kolik vaše tělo potřebuje, tak ano, začnete chodit častěji na záchod. Ale to přece chceme ne? Chceme, aby se tělo zbavilo odpadu. A když mu dáme vodu, tak přece chceme, aby to udělalo co nejdříve a nečekalo až do Vánoc!! Po 5-6 dnech se však vše dostane do normálu a vaše časté návštěvy toalet už nebudou zas tak časté.

ZMIZÍ KRUHY POD OČIMA

Hydratace těla je přísun energie. Jaké? No přece elektronů. S každou molekulí vody pijete dva elektrony vodíku a to je energie, která se počítá!!

Kruhy pod očima, které jsou výrazem únavy a dehydratace, pominou už po pár dnech pití čisté vody v množství, které jsem už mnohokrát doporučoval – 30 ml na kg váhy. Takže pokud například vážíte 70kg, měli byste vypít 2,1l vody.

ZMIZÍ „STARÉ“ BOLESTI

Některé, ne-li všechny „staré“ bolesti zmizí. S hydratací těla končí i potřeba produkce hormonu histaminu a s ní i bolestí, které jsou důsledkem histaminu.

Bolesti hlavy a migrény bývají často spojovány s dehydratací těla. Pravidelný pitný režim vám pomůže odstranit bolesti hlavy, ale také zlepší myšlení. Neurony se totiž bez dostatku vody nemůžou pohybovat a tak všechny funkce, které jsou s tím spojené, bývají v případech dehydratace značně utlumené.

zena novy zivot
LEPŠÍ DÝCHÁNÍ

Plíce jsou orgánem, který se vám za dobrou hydrataci odmění lepším dýcháním. Že si to nedovedete představit? Tak si zkuste představit, že jste teď v Praze, na Smíchově, kde právě pivovarníci vypustili svoji vůni. Máte? A teď si představte, že jste u horského vodopádu. Tak přesně takový rozdíl můžete docílit.

Je to opravdu rozdíl, který zaznamenáte. Jeden vědec a lékař Fereydoon Batmanghelidj dokonce léčil čistou vodou pacienty s astmatem.

Navíc se s každou molekulou vody do buněk dostává i kyslík a ten, jak víme, je základem našeho života. Bez něj nedáme víc než minutu.

PRAVIDELNÁ STOLICE

Pravidelné pití vody vám rovněž zlepší i stolici. Voda totižto všechno urychlí, zvláční, uvolní, roztáhne, vyloučí.

A ti co nezačali, šup, šup. Snad umíte počítat:-)

 30ml na kilo váhy denně a všechno co jsem popsal, vás nemine.

Další články

Volná a obsazená voda jsou klíčem k pochopení pitného režimu

Čokoládové smoothie – pochoutka pro podzimní ráno

Pin It on Pinterest

Share This