Pokud si myslíte, že každá polévka se musí vařit minimálně hodinu, tak jste na omylu. Čím déle něco vaříte, tím více znehodnocujete živiny, které potraviny, které vaříte, mají. Když však narazíte na rychlý způsob úpravy jídla jako například tento, který vám zajistí maximum živin… vyzkoušejte to!

Bude vás to stát dvacku (za špenát na trhu), nějaké drobné za pár kapek oleje a stroužky česneku a maximálně 10 minut práce.

No nestojí to za to?

Postup je jednoduchý:

Z čerstvého špenátu odstraníte kořínky (opravdu netuším, proč je tam dávají. Ptal jsem se minulý týden trhovce, ale nedostal jsem žádnou uspokojivou odpověď).

Poté špenát umyjete a vložíte do mixéru, nebo kuchyňského robota.

Přidáte tři stroužky česneku, zakápnete olivovým olejem a poté přidáte ještě špetku mořské soli a mletý pepř.

Přípravy jsou hotové. Uvedený recept je z jednoho svazku špenátu, což je asi 200 gramů. Toto množství postačí na dvě porce špenátového krému.

V rychlovarné konvici si necháte sevřít 400 ml vody. Jakmile voda dosáhne bodu varu, vlijte celý objem do nádoby, ve které to budete špenátový krém mixovat, pak spusťte mixér a rozmixujte.

Pro milovníky více krémovějšího špenátového krému….před mixováním můžete přidat 1/4 sladké smetany, nebo 1 polévkovou lžíci mascarpone, nebo hrst parmazánu a výsledek vás zaručeně překvapí.

Na vrch špenátového krému můžete nasypat opražená slunečnicová, nebo dýňová semínka, nebo tradiční opečeným chléb.

…a výsledek? Nejrychlejší špenátový krém…

Pin It on Pinterest

Share This