Naučit se říkat NE by se mohlo snadno stát největším pokladem na cestě ke štěstí. Pokud budete přetížení svými závazky, je prakticky nemožné najít si čas věnovat se věcem, na kterých vám nejvíce záleží.

Říkat NE je jedinou strategií, která může mít pro vás nekonečné výhody. Může například snížit Vaši hladinu stresu a zvýšit pohodu, ale také zvýšit produktivitu, nalézt čas na odpočinek a relaxaci, odstranit rozptýlení, nebo zlepšit zaměření na vaše cíle.

Věřili byste, že říct NE se dá několika způsoby? Který z nich je pro Vás ten pravý? Pokud byste právě přestali kouřit a někdo by Vám nabídl cigaretu, mohli byste mu odpovědět buď stroze: „Ne“, nebo: „Já NEmůžu“, nebo: „Já NEchci“, nebo: „Já NEkouřím“.

Pouhou změnou jediného slova, můžete být schopni výrazně zlepšit váš úspěch.

Jaké slovo tedy použít?

“ NEkouřím “ je vnímáno jako rozhodnutí, a proto je to pro Vás tak posilující. Je to potvrzení vašeho odhodlání a síly vůle. „NEmůžu“ – to už není volba. Je to omezení, nebo zákaz, který jste si do vás uložili. Takže myšlení typu „NEmůžu“ vám v podstatě podkopává sílu a osobní vliv.

Pokud to začnete vědomě dělat, bude to pro vás neuvěřitelně silná strategie, kterou můžete provádět ve svém vlastním životě okamžitě. Vymažte z vašeho života frázi „NEmůžu“ a nahraďte ji negativem toho, co do vašeho života nepatří, ať už jsou to sebezničující návyky , pokušení , nebo povinnosti. Například :

„Nevynechávám trénink.“

„Nejím umělá sladidla.“

„Neplánuji si večery v průběhu týdne.“

„Neberu telefony od 9 do poledne.“

Tak jako u dětí, které více slyší na pozitivně sdělené požadavky a příkazy, můžete i vy dát svým rozhodnutím pozitivní nádech a místo toho říct:

„Vždycky cvičím  v pondělí, středu a pátek.“

“ Jím potraviny s přírodními přísadami.“

„Přes týden zůstávám doma s rodinou.“

“ Vracím  telefonní hovory po obědě.“

Při použití záporného slovesa  místo „NEmůžu“ si můžete přeprogramovat váš způsob myšlení, co vám nakonec může pomoci udělat více pozitivních životních rozhodnutí . Tato strategie funguje jak pro dosažení krátkodobých, stejně tak i pro dosažení dlouhodobých cílů . To je síla vašich slov !

Bez ohledu na to, jaké jsou vaše cíle, ujistěte se, že používáte slova, která potvrzují vaše schopnosti a sílu,  nikoliv ty, které zdůrazňují vaše hranice.

Pozorným výběrem vašich slov můžete doslova změnit svůj pohled na váš život a cíle a nakonec žít šťastný a úspěšný život.  Leonardo da Vinci řekl: „Člověk nemůže dosáhnout většího mistrovství, než mistrovství ovládnutí sebe sama.“

Pin It on Pinterest

Share This