Mňam! Toto je taková zdravá víkendová snídaně… Lehce ochucené skořicí a muškátovým oříškem, chutnají tyto palačinky podobně jako ty klasické. Ale jsou opravdu syté a výživné.

Dávám si je například když si o víkendu jedu zahrát golf, nebo jedu na delší tůru na kole a nebo jen tak, když mám na ně chuť. S tímto receptem mne seznámil Brendan Brazier, určitě ještě něco z jeho receptů představím.

Co k tomu potřebujete?

1 šálek pohankové mouky
1/4 šálku pomletých lněných semínek (jsou fantastickým zdrojem Omega3)
1/4 šálku konopného proteinu (zkoušel jsem to i bez něj a jsou skvělé)
2 čajové lžičky prášku do pečiva
1 čajová lžička skořice
1/2 čajové lžičky muškátového oříšku
1 banán
2 šálky vody
1/2 šálku ječmenných nebo ovesných vloček

Ve velké míse smíchejte pohankovou mouku, lněná semínka, konopný protein, prášek do pečiva, skořici a muškátový oříšek. V mixéru rozmixujte banán s vodou a postupně přidávejte smíchanou směs suchých ingrediencí a v mixéru spolu rozmixujte do jemné směsi. Nakonci do směsi zamíchejte vločky (pokud je moc nemáte rádi, tak je tam ani nemusíte dávat).

Pánev, kterou pomažete kokosovým nebo jiným olejem dejte na střední plamen (nebo středně silný výkon plotýnky) a rozpalte ji. Vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi a pečeme asi 5 minut, nebo než se začnou vytvářet bubliny. Poté otočíme a pečeme 5 minut.

Palačinky ozdobíme čerstvým ovocem, nebo ovocným salátem.

 

Pin It on Pinterest

Share This