Je to už dávno, co jsem byl na semináři Laszla Nagy, který byl a je pro mne hodně inspirativním člověkem. Kromě jiných věcí, mě na něm zaujal jeho přístup k dětem, i když žádné neměl.

Říkal, že děti se rodí s novým softwarem, který obsahuje všechny aktualizace. Představuji si to tak, že mají například aktualizaci Email 2000, nebo Youtube 2007…Bohužel ani jednu ze těchto aktualizací nemá moje babička.. Moje máma zase má aktualizaci Email 2000, ale nemá k ni aktualizaci Gmail 2010 a tak svůj chytrý telefon vůbec nepoužívá k posílání emailů, jen má prostě dobrý pocit, že má u sebe něco chytrého:-)

Nevěřili byste, ale děti mají navíc různé další aktualizace, které používají pro zlepšení a udržení svých pohodových stavů. Nevím jak vaše děti, ale obě mé dcery mají spoustu medvídků, nebo jiných plyšáků, plenek a jemných látek nejrůznějšího druhu. Bez toho, aby si to uvědomovali, tak je kromě hraní používají v případech, když jsou rozrušené a chtějí se uklidnit – před spánkem nebo po hádce, nebo po něčem, co je rozhodí. Přikládají si je k obličeji a tulí se k nim.

Na tom by ani nebylo nic tak zajímavé…

To zajímavé jsem našel až v jednom podcastu od Bhanteho Sujivu, který říkal, že existují externí předměty, které vyvolávají jasnost, klid a jemnost mysli.

Je to jednoduché, když vidíte něco klidného,  mysl stane se klidnou. Když cítíte něco měkkého a jemného, tak mysl se stane měkkou a jemnou.

A TO JE DALŠÍ Z DŮVODŮ, proc děti mají rády medvídky, nebo jiné plyšáky a jemné látky !!! Používají je k uklidnění, zjemnění a projasnění mysli.

Super na tom je, že když si to vyzkoušíte (pohodlně si sednete, půjčíte si medvídka, nebo plyšáka od svých dětí – ALE vyberte si takového, který se líbí pravě vám) přiložte si jej k tváři, nebo se s nim jenom hrajte…. Vnímejte jeho hebkost a jemnost a zjistíte, že to opravdu funguje. Uklidňuje to !!! Zjemňuje to a projasňuje mysl!!!

Naučme se taky něco od dětí a s jejich medvídkem si a upgradujme svůj software na Medvídek 2000.

Pin It on Pinterest

Share This