Dnes jsem Vám chtěl napsat něco o důležitosti přechodu na zdravé a připojit k tomu jeden zajímavý recept, který vám vše pomůže trochu víc pochopit. Jedná se o to, že přechod na zdravé je způsob, jakým se dá přejít ke zdravějšímu jídlu, aniž byste si ublížili. Ublížili? Ano, zelenina a ovoce nejsou jenom potravinami, ale mají také léčivé účinky a to dost silné.

Ve svém spolupůsobení dokáží leccos přemoci. Mnohokrát mě jejich síla překvapila a právě proto je důležité pochopit, že to, co vám zajistí výsledky je právě postupný přechod na zdravější, nikoli skok do zdravého. Při skoku do zdravého –  například, pokud se nyní rozhodnete, že si uděláte ovocný den, by se vám mohlo stát, že ovoce rozpustí až přespříliš odpadu a přetíží vaše tělo natolik, že to opravdu hodně pocítíte.

Motání hlavy, slabost a nepříjemné emoce jsou jenom nástřely toho nejhoršího, co můžete pocítit z toho, když se síla ovoce a zeleniny rozvine do maxima. Zatím jsem nepotkal nikoho, kdo by si uvědomoval, že s přechodem na zdravé úzce souvisí také chutě na prasárny. Zkuste si příště všimnout, že když to přepísknete s ovocem, nebo zeleninou, tak se objeví chutě. Čím víc přepísknete, tím větší chutě na nezdravé věci. Tím důvodem je to, že všechny nezdravé věci vypínají detox, protože jsou náloží, se kterou si tělo musí vědět rady. A to je ten důvod, proč nezdravé jídlo vypíná detox, se všemi výše uvedenými pocity, slabostmi, emocemi a chutěmi.

 

“Sladká houska z McDonaldu, hotdog, nebo sušenky jsou jenom příklady toho, jakým způsobem si lidé vypínají léčivé účinky zeleniny a ovoce, když to s jejich množstvím přeženou. To je ten důvod, proč lidi učím umění postupného přechodu na zdravé a jsou to právě ty chutě, které vám dávají zpětnou vazbu na to, jak je vaše tělo znečištěné, oproti množství ovoce a zeleniny, které jste snědli.”

Když uděláte přechod na zdravé správně, tak potom se od těch nezdravých věcí osvobodíte. Myslím tím svobodný stav, ve kterém si už nemusíte dát hotdog. Můžete, ale nemusíte. Takže když právě stojíte s někým frontu, kdo si ho dává, tak si ho nedáte, protože nemusíte, jste svobodní, žádný hotdog vás nebude ovládat. Je to fantastický pocit a až když ho zažijete máte možnost poznat jak to s tím doopravdy je.

Mnohokrát na mém blogu již zaznělo, že ovoce je rozpouštědlo a zelenina kartáč. A v tom to celé je. Když ovoce rozpustí hodně toxinů a jiných tělu neprospívajících látek, cesta ven vede přes krevní oběh, který je najednou hustší. Veškeré tyto nečistoty se míchají s ostatními částmi krve a člověk v takové chvíli opravdu zažívá nepříjemné pocity.

Jak jsem již zmiňoval, motání hlavy, slabost a nepříjemné emoce jsou jenom nástřely toho nejhoršího, ale existuje způsob, jak byste se k nim, resp. k jejich maximálním projevům nemuseli propracovat. Já vždy proto doporučuji postupný přechod na zdravé a myslím tím to, že každý vychází ze svého stavu, z toho co obvykle jí a jak to posledních pár dnů s jídlem dával.

Jakmile si pustíte film toho, co jste posledních pár dnů jedli, tak znáte svůj stávající stav. Pokud byste si všechno to jídlo naložili na stůl, viděli byste, kolik je tam ovoce a zeleniny. A cílem není celé toto množství vyměnit za ovoce a zeleninu, ale cílem je postupně zvýšit množství ovoce a zeleniny. Pokud vidíte na stole za posledních pár dnů jenom jeden banán, nebo dvě jablíčka, tak zkuste tento týden zapracovat na tom, abyste pravidelně, každý den, svůj jídelníček vylepšili o 2 kusy ovoce. Pokud tam zcela chybí salát, není nic snazšího než si jej k večeři připravit, taková věda to zase není, anebo si ním můžete zpestřit nějaké zdravé jídlo.

Třeba cuketovou nádivku.

Myslím, že je to Elvis, mezi nádivkami.

Příprava je jednoduchá, jak facka, dokonce to jednou udělal sám i jeden chlap s fantastickým výsledkem.

CUKETOVÁ NÁDIVKA

Věřím, že se Vám článek líbil. Nezapomeňte se se mnou propojit na Facebooku.

Pin It on Pinterest

Share This