Nejvíce spravedlivý, vždy platný zákon o příčině a následku si dnes málokdo dokáže uvědomit. Tato neuvěřitelná síla, která zajistí, že každá akce má svůj následek se neúnavně podepisuje na všem, co dnes a denně děláme.

Pokud si sami nastavíme svůj cyklus růstu tak, abychom se pravidelně ohlíželi zpět v okamžiku sklízení výsledků, najdeme tam prostor, který nám umožní rozhodnout se pro změnu. Poněvač jenom změna povede k jiným výsledkům, než k těm, které právě sklízíme.

Síla změny, ke které se potřebujeme dostat je nám k dispozici až v okamžiku přiznání, nebo uvědomění si toho, co nám stávající výsledky přineslo. Jakmile to dostaneme na světlo, už to nemůžeme před sebou skrývat, ututlávat ani ignorovat.

Uvědomění si, že něco není správné, etické, zdravé, chutné nebo dobré už nebudeme schopni jen tak potlačit a naše svědomí nám to bude neúnavně zvedat před oči.

A potom už máme jenom dvě možnosti, buď využijeme prostor změny a vydáme se cestou, která vede k jiným výsledkům a nebo se budeme naivně pokoušet o dosažení jiných výsledků tím, že budeme dělat pořád to samé.

Ale výsledky ty budeme hodnotit my.

Dívat se ráno při mytí zubů na někoho, kdo to mohl udělat jinak, ale nevyuŽIL tuto možnost vyvoláva nepříjemné pocity, jako smutek, strach a hněv…

Nepomohlo by ani to, že by přestali fungovat všechna zrcadla, protože tím největším zrcadlem je naše svědomí…a před ním se prostě neschováte.

Pin It on Pinterest

Share This